I.DEFINIȚII:
Site înseamnă în continuare site-ul de internet www.paginidearta.ro
Administratorul Site-ului înseamnă Fundația Catharsis Art, persoana juridică romană, cu sediul social în București, str. Icoanei nr. 69, Corp C, ap. 3, sector 2, având personalitate juridică. CIF: 34509034 și cont deschis la BRD – Agentia Carol, Bulevarul Pache Protopopescu 25, SWIFT: BRDEROBU, IBAN: RO09BRDE4141SV34035794410.
Vânzator înseamnă Fundația Catharsi Art, cu datele de identificare mai sus mentionate.
Cumpărator înseamnă în continuare persoana fizică / persoana juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comanda.
Utilizator înseamnă în continuare orice persoană fizică sau juridică care vizitează sau accesează Site-ul, și care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciul.
Prin obținerea calității de utilizator al site-ului se consideră acceptarea acestor Termeni și Condiții Generale. Accesarea sau vizitarea în continuare a Site-ului, a oricărei pagini din acesta și/sau utilizarea Serviciului, precum și a oricărei componente a acestora constituie o acceptare în întregime și necondiționată a Termenilor și Condițiilor și a oricărei prevederi din aceasta..
Neacceptarea acestor Termeni și Conditii Generale precum și a Regulamentului de funcționare a site-ului atrage obligația Utilizatorului de a înceta de îndată accesarea Site-ului.
Contract la distanţă înseamnă contractul încheiat între Vânzator și Cumpărator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, inclusiv în momentul în care este încheiat contractul, astfel cum acesta este definit de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Comanda inseamnă documentul electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vanzător și Cumpărator prin care Cumpăratorul transmite Vanzătorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Bunuri și Serviciile de pe Site.
Bunuri și Servicii înseamnă orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzator, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.
Tranzacție înseamnă încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui bun și/sau Serviciu de către Fundația Catharsis Art, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificații înseamnă toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor asa cum sunt precizate în descrierea acestora.
Proprietatea intelectuală înseamnă întreg conținutul în format text și orice alt material, transmis sub orice formă către Utilizatori (prin vizualizare directa pe Site, prin newslettere/ultimele știri sau prin orice alte materiale legate direct sau indirect de Site), logo-ul, marca și orice alte elemente de grafica ale Site-ului, inclusiv fără a se limita la acestea, aparțin Administratorului Site-ului și partenerilor săi.
II.DOCUMENTE CONTRACTUALE
- În vederea achiziționării de obiecte de pe website, online, Utilizatorii trebuie să plaseze o comandă. Utilizatorii au obligația ca în procesul de înregistrare să furnizeze informații reale și complete conform formularului de înregistrare prezentat pe Site.
- Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.
- Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
- Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul e-mail-ului cu rol de a notifica expedierea Comenzii.
- Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatele obligatorii prevăzute de lege ce vor fi emise de către Vânzăor sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.
III.POLITICA DE VÂNZARE ONLINE
- Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Cumpărător.
Pentru motive justificate Vânzătorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care se consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Vânzătorul. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Administratorului de Site pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor mentionate mai sus. - Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interactiunea directă cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aduca justificări pentru aceastea.
- Pentru comenzile online finalizarea comenzii are loc în momentul în care Utilizatorul încheie procesul de comandă online.
- Comenzile ce nu conţin toate datele de identificare ale Clientului, astfel cum sunt ele menţionate în cuprinsul acestor termeni şi condiţii, nu vor fi considerate valabile şi, în consecinţă, nu vor fi onorate.
- Vânzatorul poate limita dreptul de revânzare al unor produse din rațiuni ce țin de natura bunului și/sau după caz de limitările impuse de furnizor și/sau producător. O astfel de limitare este expres menționată în cadrul fișei produsului.
- Vânzătorul păstrează dreptul de a publica imagini și descrieri ale obiectului de artă sau de colecție vândut în oricare dintre materialele cu scop promoţional.
- Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Cumpărător.
IV.PRODUSE
- Produsele oferite de Fundația Cathrasis Art sunt de natura operelor de artă (artă contemporană), precum și alte produse asimilate acestora și workshop-uri de artă.
- La vânzarea unei opere de artă, Vânzătorul va elibera certificate de autentificare. Creaţia contemporană se poate exporta definitiv sau temporar fără certificat de export, urmând să se ateste în faţa autorităţilor vamale faptul că respectivele bunuri sunt opere create de autori în viaţă.
V.MODIFICARE, DREPT DE RETRAGERE ȘI DREPT DE REFUZ
- Vânzătorul poate refuza executarea unei comenzi efectuate de către Cumpărător, fără nicio altă formalitate cu excepția unei notificări prealabile adresate acestuia, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă parte sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:
- neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului a tranzacției, în cazul plăților online;
- invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Vânzător, în cazul plăților online;
- datele furnizate de Cumparator, în procesul de înregistrare sunt incomplete sau incorecte;
- în situația în care din culpa Cumpărătorului două comenzi nu au fost onorate ca urmare a neplății prețului ori refuzului de primire a bunurilor comandate.
- Cumpărătorul va putea renunța la o comandă efectuată fără nicio penalitate cel mai târziu la data la care este contactat de către reprezenetanții Vânzătorului în vederea confirmării comenzii.
- Orice renunțare la comandă efectuată de Cumpărător trebuie urmată de transmiterea către Vânzător a unui înscris pentru confirmarea renunțării.
- În condițiile art. 9 din OUG nr. 34/2014, Cumpărătorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage din Contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele de transport. Cumpărătorul este obligat să notifice Vânzătorul intenția sa de a denunța contractul și a returna produsele achizitionate, în scris.
- Cumpărătorul va returna produsele în cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vânzătorului decizia sa de retragere din contract.
- Cumparatorul va fi răspunzător pentru costul transportului și al asigurării (dacă este cazul) cu privire la produsele returnate, până la primirea și recepționarea acestora de către Vânzător.
- Toate produsele returnate trebuie primite de Vânzător în aceeași stare în care acestea au fost livrate Cumpărătorului. În caz contrar, Vânzătorul va putea refuza primirea produsului returnat și il va restitui Cumpărătorului, rețiând sumele achitate de Vânzător.
- Vânzătorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea Cumpăraăorului, cu excepția costurilor livrării, în maxim 14 zile de la data la care a primit decizia scrisă de retragere din contract a Cumpărătorului. Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării.
- În cazul în care la primirea produselor Vânzătorul constată ca acestea au suferit deteriorari, va informa în scris Cumpărătorul asupra refuzului de primire a produsului deteriorat și va retransmite produsul Cumpărătorul, Vânzătorului fiind exonerat de obligația de returnare a sumelor achitate de Cumpărător.
- Vânzătorul poate refuza executarea unei comenzi efectuate de către Cumpărător, fără nicio altă formalitate cu excepția unei notificări prealabile adresate acestuia, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă parte sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:
VI.PLATA
- Plata se poate face atât prin ordin de plată în contul: (se introduc toate datele de identificare și de cont) cât și prin card bancar, numerar prin ramburs sau numerar la Vânzător. În cazul în care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmată în momentul în care se va emite factura către Cumpărător.
- În cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărator, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, etc. Responsabilitatea pentru această acțiune o poarta numai Cumpărătorul.
VII.LIVRARE
- Livrarea se va face la adresa indicată de Cumpărător în formularul de comandă prin intermediul unor firme specializate de curierat sau poştă. Costul livrării este cel menţionat în formularul de comandă şi urmează a fi suportat integral de către Cumpărător.
- Livrarea se poate face și direct de către Vânzător. În acest caz se va percepe un cost suplimentar pentru livrare, stabilit de comn acord cu cumpărătorul.
- Livrarea se va face în termen de 48 ore în București acest termen putând varia în funcție de condițiile de livrare solicitate.
- Livrarea produselor se va face întotdeauna după achitarea prețului de către Cumpărător, plata prețului urmând a se face cel mai târziu la data livrării produsului.
- Transferul dreptului de proprietate și al riscurilor de la Vânzător la Cumpărător se va face odată cu livrarea produselor.
VIII.PROPRIETATE INTELECTUALA
- Întreg conținutul în format text și orice alt material, transmis sub orice formă către Utilizatori (prin vizualizare directă pe Site, prin newslettere/ultimele știri sau prin orice alte materiale legate direct sau indirect de Site), logo-ul, marca și orice alte elemente de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, aparțin Administratorului Site-ului.
- Prin derogare de la prevederile de mai sus, materialele publicate pe site care au fost puse la dispoziția Administratorului site-ului în baza unui contract legal încheiat, sau acele materiale pentru care pe Site s-a indicat un alt titular de drepturi, ori un alt detinator sau o alta sursa, nu apartin Administratorului Site-ului.
- În cazurile în care Conținutul Site-ului, indiferent de zona în care se află în Site și indiferent de tip este preluat de Administratorului Site-ului de la alți producători/emitenți de conținut sau materiale în format text, imagine, grafică, secvențe video, dar fără a se limita la acestea, o asemnenea preluare se realizează cu respectarea prevederilor legale și regulilor incidente în asemenea cazuri.
- Utilizatorii înțeleg și acceptă că toate informațiile, datele, materialele postate pe Site au doar un caracter informativ și orientativ și că Administratorul Site-ului nu poate fi tras la răspundere în niciun caz și în niciun mod pentru veridicitatea și validitatea Conținutului Site-ului sau pentru orice efect juridic decurgând din utilizarea acestuia.
- Utilizatorii se obligă să respecte toate drepturile de autor și drepturile conexe acestuia și orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Adminstratorul Site-ului și partenerii săi le dețin asupra/în legatură cu Site-ul, Conținutul acestuia, Serviciul, orice modul sau componenentă a acestora sau în legatură cu utilizarea acestora. Utilizatorii înțeleg și acceptă ca în cazul încălcării a vreunei din prevederile de mai sus în orice masură, vor putea fi trași la răspundere față de autorii/proprietarii drepturilor de autor.
- Este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuția totală sau parțială, integrală sau modificată a conținutului acestui Site sau a oricărei părți a acestuia efectuate în orice alte scopuri decât cele personale.
IX.PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
- Conform Legii nr. 677/2001 pentru proțectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, precum și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Administratorul Site-ului va administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori.
- Datele personale pe care Utilizatorii le furnizează Administratorului Site-ului sunt prelucrate în scopul oferirii în condiţii optime a accesului pe Site.
- Utilizatorii inteleg și accepta că datele personale pe care le furnizează sunt prelucrate în scopul oferirii în condiții optime de către Administratorului Site-ului a serviciilor de comunicaţii electronice și a vânzării online a produselor prezentate pe Site.
- Fiecare Utilizator, la opțiunea sa proprie, furnizează unele dintre datele sale personale pentru a-și crea un cont valabil și pentru a beneficia de accesul oferit de către Administratorul Site-ului și posibilitatea achiziționării de produse.
- În momentul creării contului, fiecare Utilizator are posibilitatea de a opta pentru primirea de informații despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Administratorul site-ului prin bifarea căsuței corespunzatoare pe pagina de creare a contului.
- Conform Legii nr. 677/2001, fiecare Utilizator beneficiază de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției.
- Totodată, Utilizatorul are dreptul să se opună prelucrarii datelor personale care il privește și să solicite stergerea datelor. Utilizatorii înțeleg și acceptă că ștergerea datelor lor personale va fi urmată de stergerea contului lor din sistem și de imposibilitatea de a accesa serviciul de vânzare online oferit de Administratorul Site-ului.
- Pentru exercitarea acestor drepturi fiecare Utilizator poate face o cerere în scris în acest sens, pe care să o trimită apoi prin poștă la adresa Fundația Catharsis Art – Bucuresti, str. Icoanei Nr. 69, Corp C, Ap. 3, sector 2 sau prin e-mail la adresa office@paginidearta.ro
X.LIMITAREA RĂSPUNDERII. FORȚĂ MAJORĂ.
- Administratorul Site-ului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și încrederea în Site și va încerca să corecteze erorile și omisiunile cât mai repede posibil.
- Administratorul Site-ului nu poate fi făcut răspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricărei părți, secvență, modul al Conținutului Site-ului sau din imposibilitatea utilizării acestuia, indiferent de cauza acesteia, ori din înterpretarea eronată a oricăror prevederi ale Conținutului Site-ului.
- Utilizatorii înțeleg și acceptă că Administratorul Site-ului este absolvit de orice răspundere în eventualitatea producerii oricărei opriri, întreruperi, îngreunări, disfuncționalități sau erori în functionarea Site-ului, în situația unei erori tehnice de orice fel sau oricăror erori în furnizarea Serviciului, precum și în orice situație în care nu ar dovedi cert că orice erori sau probleme de natura tehnică din cele menționate mai sus se datorează în mod direct și exclusiv culpei grave a Administratorului Site-ului.
- În mod expres, Utilizatorii înțeleg și acceptă că Administratorul Site-ului este absolvit de orice răspundere pentru orice fel de daune directe, indirecte, incluzând dar fără a se limita la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din accesarea Site-ului sau a Conținutului Site-ului în orice mod sau orice efecte juridice derivând din aceasta.
- În cazurile de forță majoră Administratorul Site-ului și/sau operatorii, directorii, angajații și reprezentanții săi, sunt exoneraţi total de răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la acestea, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al Administratorului Site-ului, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, atacurile informatice de orice fel și interferarea cu programe informatice malițioase, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, grevă etc.
- Nici una dintre părțile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen și/sau de executarea în mod necorespunzător – total sau parțial – a oricărei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forța majoră, așa cum este definită de lege, din motive independente de părți.
- Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 5(cinci) zile, producerea evenimentului și să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.
XI.LEGEA APLICABILĂ. LITIGII
- Drepturile și obligatiile Utilizatorilor și ale Administratorului Site-ului, prevăzute de prezențele Termeni și Condiții Generale și Regulamentul de functionare a site-ului, precum și toate efectele juridice pe care le produc acestea vor fi interpretate și guvernate în conformitate cu legea română în vigoare.
- Orice litigiu născut din sau în legatură cu prezentele Termeni și Condiții Generale va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de către instanța judecătorească română competența de la sediul Administratorului site-ului.
XII.MODIFICAREA TERMENILOR ȘI CONDITIILOR
- Administratorul Site-ului are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile din prezentele Termeni și Condiții Generale, fară nici o notificare prealabilă și fără a fi obligat să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori.
- Orice modificare va fi considerată ca fiind acceptată deplin și necondiționat de către oricare dintre Utilizatori prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilități oferite de Site sau de Serviciu, ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricând după operarea modificării, iar neacceptarea oricărei modificări atrage obligația respectivului Utilizator de a înceta de îndată accesarea Site-ului.
XIII.DREPTURILE
- Drepturile pe care le aveți sunt:
- dreptul de a solicita operatorului accesul la datele dvs. cu caracter personal, rectificarea sau ştergerea acestora sau restricţionarea prelucrării, dreptul de a vă opune prelucrării, precum şi a dreptului la portabilitatea datelor (detalierea drepturilor dvs. o regăsiți mai jos);
- dreptul de a depune o plângere în faţa autorităţi de supraveghere a prelucarii datelor cu caracter personal.
- Dreptul de acces al persoanei vizate
A.Persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care o privesc şi, în caz afirmativ, acces la datele respective și la următoarele informaţii:
- scopurile prelucrării;
- categoriile de date cu caracter personal vizate;
- destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele cu caracter personal le-au fost sau urmează să le fie divulgate, în special destinatari din ţări terţe sau organizaţii internaţionale;
- acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate datele cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă;
- existenţa dreptului de a solicita operatorului rectificarea sau ştergerea datelor cu caracter personal ori restricţionarea prelucrării datelor cu caracter personal referitoare la persoana vizată sau a dreptului de a se opune prelucrării;
- dreptul de a depune o plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere.
B.Operatorul furnizează o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizată, operatorul poate percepe o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative. În cazul în care persoana vizată introduce cererea în format electronic şi cu excepţia cazului în care persoana vizată solicită un alt format, informaţiile sunt furnizate într-un format electronic utilizat în mod curent.
- Dreptul la rectificare
Persoana vizată are dreptul de a obţine de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. Ţinându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, persoana vizată are dreptul de a obţine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaraţii suplimentare.
- Dreptul la ştergere a datelor
A.Persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului ştergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fără întârzieri nejustificate, iar operatorul are obligaţia de a şterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
- datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
- persoana vizată îşi retrage consimţământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;
- persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (1) și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce priveşte prelucrarea sau persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (2);
- datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
- datele cu caracter personal trebuie şterse pentru respectarea unei obligaţii legale care revine operatorului în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenţa căruia se află operatorul;
- datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societăţii informaţionale menţionate la articolul 8 alineatul (1).
B.În cazul în care operatorul a făcut publice datele cu caracter personal şi este obligat, în temeiul alineatului (1), să le şteargă, operatorul, ţinând seama de tehnologia disponibilă și de costul implementării, ia măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucrează datele cu caracter personal că persoana vizată a solicitat ştergerea de către aceşti operatori a oricăror linkuri către datele respective sau a oricăror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.
- Dreptul la restricţionarea prelucrării
A.Persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului restricţionarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:
- persoana vizată contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care îi permite operatorului să verifice exactitatea datelor;
- prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ştergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricţionarea utilizării lor;
- operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă;
- persoana vizată s-a opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
B.Dreptul la portabilitatea datelor
- Persoana vizată are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc şi pe care le-a furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat şi are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, în cazul în care: a) prelucrarea se bazează pe consimţământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b); şi b) prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.
- În exercitarea dreptului său la portabilitatea datelor în temeiul alineatului (1), persoana vizată are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
- Dreptul la opoziţie
A.În orice moment, persoana vizată are dreptul de a se opune, din motive legate de situaţia particulară în care se află, prelucrării în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (e) sau (f) sau al articolului 6 alineatul (1) a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziţii. Operatorul nu mai prelucrează datele cu caracter personal, cu excepţia cazului în care operatorul demonstrează că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor, drepturilor şi libertăţilor persoanei vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă.
B.Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.
C.În cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate în acest scop.
D.În contextual utilizării serviciilor societăţii informaţionale și în pofida Directivei 2002/58/CE, persoana vizată îşi poate exercita dreptul de a se opune prin mijloace automate care utilizează specificaţii tehnice.
Orice drept din cele mentionate mai sus poate fi exercitat prin prin transmiterea unei cereri scrise, datate și semnate, expediate catre adresa: office@paginidearta.ro
- Legea aplicabilă – jurisdicția
Legea aplicabilă este legea română. Eventualele litigii se vor rezolva pe cale amiabilă sau în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente în care se află Vânzătorul.
- Dispoziții finale
TELEFON CONSUMATOR – INFOCONS – 021.9551
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti
Adresa: Bucureşti, Str. Transilvaniei Nr. 2, Sectorul 1, cod poștal 010798
Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamații
Tel: 021/310.63.79
Fax: 021/310.63.80
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov
Adresa: Bucuresti, Str. Transilvaniei Nr. 2, Sectorul 1, cod poștal 010798
Tel.: 021/310.63.78, 021/310.63.81
Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamații
Fax: 021/310.63.80
Website : www.anpc.gov.ro